”En kvalitetsstämpel för sjukhuset”, säger Karin Sundin. Foto: SVT

USÖ bäst på medicinsk kvalitet

Uppdaterad
Publicerad

Universitetssjukhuset Örebro rankas som Sveriges bästa när det kommer till medicinsk kvalitet. Totalt sett rankas sjukhuset som nummer fem av de sju universitetssjukhusen i landet.

I Dagens Medicins årliga rankning av sjukhusen i landet bedöms USÖ vara det universitetssjukhus med bäst medicinsk kvalitet. I kategorin ingår tolv delkategorier, bland annat hjärtsjukvård, cancersjukvård, förlossning och psykiatri.

– Det är ju ett väldigt gott betyg för det arbete vi bedriver i regionen och för medarbetarna som jobbar hårt för att ge så god vård som möjligt. Det är också riktigt roligt att vi toppar i och med att vi är landets nyaste universitetssjukhus, säger Karin Sundin, regionråd med ansvar för hälso- och sjukvårdsfrågor.

– Den här placeringen är en kvalitetsstämpel för sjukhuset.

Kategorin är den som väger tyngst i bedömningen, men totalt hamnar USÖ på en femteplats av sju i rankningen.

– Man tittar på den här typen av placeringar för att se var vi behöver förbättra oss. Det vi har utmaningar med är att klara tillgängligheten och att se till att ge vård i tid. Det är vi medvetna om och jobbar med för att förbättra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.