I dag invigs Vivallakullen i Örebro. Foto: Louise Gustavsson/SVT

Utegym, tennisbanor, konst och lek – i dag invigs Vivallakullen

Uppdaterad
Publicerad

Kullen har funnits sedan bostadsområdet Vivalla byggdes för femtio år sedan. Nu har Örebro kommun rustat upp området och det har fyllts med saker för både stora och små.

Kullen ligger i skogsområdet mellan Hjärsta och Vivalla och runt hela kullen går en grusad promenadslinga. Redan i fjol invigdes nya tennisbanor på Hjärstasidan, och även konstverket äppletanken högst upp på kullen dök upp under 2018.

– I dag vill vi tillföra fler aktiviteter och upplevelser. Det är inte bara en park, utan den knyter även samman flera stadsdelar och vi har byggt gångstigar åt alla väderstreck, säger Anne Hernandez Pettersson, stadsmiljöstrateg på Örebro kommun.

Pulkabacke på vintern

Parken ska var tillgänglig året runt och det har planerats för både sommaraktiviteter och pulkabacke till vinterhalvåret. Anne Hernandez Pettersson lyfter även fram att Örebro växer och att allt fler som behöver gröna områden att vara i.

– Inom ett par kilometer här bor 25 000 människor som har möjlighet att träffas och mötas här och upptäcka parken.

I dag, lördag, klockan elva invigs hela kullen med tal, fika och avslutningsvis en tennismatch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.