5200 besökare hann passera de 108 utställarna. Foto: Tilal Altaib / SVT

Utländska företag inte välkomna på årets jobbmässa

Publicerad

Arbetsmarknaden är stekhet och för arbetsgivare gäller det att hugga snabbt när man hittar rätt person. Årets jobbmässa i Örebro hade bara plats för företag från regionen – utländska företag fick i år nobben.

Mässgeneral Thomas Strömberg från Örebro kommun kunde nöjt andas ut efter jobbmässan i Örebro på onsdagen. Under de fem timmar som mässan hade öppet hade 5 200 besökare passerat genom Conventum Arena och besökt de 108 utställarna.

– Idag har vi i stort sett haft arbetsgivare från alla branscher som finns i regionen på plats, konstaterar han. De flesta bemanningsföretag fanns också här.

Hett villebråd

Högkonjunkturen som råder just nu i länet har fått till följd att utländska företag portats från att delta.

– Arbetsmarknaden här är så stark att vi vill behålla så många som möjligt i regionen.

Vårpersonal är hett villebråd liksom transportarbetare och personal inom restaurangbranschen. Ja alla branscher egentligen. Och för den som har en högre utbildning går det snabbast att hitta jobb.

– I dagsläget går det kanske att få jobb trots att man saknar högre utbildning, men har du utbildning – ja då är framtiden din, säger Thomas Strömberg.

Gäller att vara snabb

Och för de arbetsgivare som är på jakt efter arbetskraft gäller det att slå till.

– Det gäller att vara snabb om man hittar någon som man tycker verkar bra. Annars går den till grannen! Vi räknar med att 500-600 får nytt jobb till följd av den här mässan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer