Avspärrat område i Slottsparken i Örebro efter en misstänkt våldtäkt av en flicka i tonåren som ska ha skett natten mot torsdagen. Foto: Philip Naskret /SVT

Utredningen växer – ytterligare en misstänkt efter våldtäkten i Slottsparken

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en man har häktats misstänkt för brott, i samband med att en tonårsflicka utsattes för en våldtäkt i Slottsparken i Örebro i juni förra sommaren. Mannen är misstänkt för sexuellt ofredande. 

Det var tidigt på morgonen den 30 juni ifjol som polisen larmades till Slottsparken i centrala Örebro, efter att en flicka utsatts för ett övergrepp. Senare under hösten häktades en man i 25-årsåldern, misstänkt för våldtäkt mot barn.  

Vad som inte varit känt tidigare är att även en annan man i samma ålder samtidigt anhölls i sin frånvaro. Det var först i början på januari i år som polisen kunde gripa honom och även han är nu häktad. Mannen är bosatt i ett grannlän.

– Det är ytterligare en person som var med vid samma tillfälle, säger åklagaren Sofia Franzén Wallmark.

– Han är misstänkt för sexuellt ofredande för handlingar i samma händelseförlopp. Att han inte gripits tidigare beror på att han vistats utomlands, fortsätter hon.

Utredningen närmar sig slutskedet och hon tror att hon kan väcka åtal inom någon månad. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats i Slottsparken i Örebro där ett område spärrats av under torsdagsmorgonen. Foto: Philip Naskret/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.