Stillastående fordon på RV 50, södergående riktning vid Hällabacken, norr om Lindesberg. Foto: Martin Wik/SVT

Väderläget: Besvärligt i trafiken i Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen drog ett snöoväder in över Sverige, vilket satt tydliga spår i Örebro län. Flera trafikolyckor med avåkningar och lastbilar som kört fast har inträffat under torsdagen. Här sammanställer SVT Nyheter Örebro några av händelserna.

Denna sammanställning är inte komplett över samtliga olyckor i länet, torsdagen 11/3. Detta är en samling kortare rapporter som sammantaget beskriver vilka effekter snöovädret fick på trafiken i regionen.

RV 50, Norr om Kopparberg

17.47
Fortsatta problem på riksväg 50, där det tidigare under eftermiddagen rapporterats om flera incidenter. Mellan Kopparberg och Silverhöjden är det störningar i trafiken. Trafikverket uppger att ”många lastbilar nu sitter fast på denna sträcka”.  Strax efter klockan 18 meddelade Trafikverket att vägen är fri.

E18, Lekhyttan

17:26

En singelolycka inträffade på E18 i närheten av Lekhyttan, riktning mot Karlskoga, strax före klockan halv sex. I samband med olyckan rådde det begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen. Enligt SOS Alarm var räddningstänsten klara på platsen strax efter klockan 18 och vägen åter fri. Ingen person skadades allvarligt i olyckan.

RV 50, Guldsmedshyttan

15.33
Många lastbilar sitter fast i backen vid Guldsmedshyttan, RV 50 i riktning mot Örebro, enligt Trafikverket. Påverkan på vägen är stor och prognosen säger att trafikproblemen inte vara lösta förrän klockan 18.

RV 50, Basttjärnsbacken

13.24
Trafikverket meddelar att flera lastbilar står stilla på riksväg 50 i Basttjärnsbacken i södergående körfält.

Väg 63, Stjärnfors

12.25
Lastbilssläp kanar av väg 63 vid Stjärnfors. Polis kallades till platsen, eftersom släpet stod illa till. Strax före klockan 16 var vägen åter fri.

RV 50, Silverhöjdsbacken

12.24
Trafikverket uppger att många lastbilar fastnat i södergående riktning i Silverhöjdsbacken på riksväg 50. Strax efter klockan 15 kallades polisen till platsen.

– Vi är beordrade att hjälpa till och bringa ordning. Det är flera trailers och lastbilar som sitter fast mellan Kopparberg och Grängesberg på grund av snöfallet och vi ska stoppa trafiken så att en saltbil ska kunna komma ut och jobba på vägen, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson region Bergslagen.

RV 50, Silverhöjden

Lunchtid:
Trafikolycka på väg 50 vid Silverhöjden. En bilist ska enligt SOS ha kört av vägen och hamnat på en gård. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen.

– En person är förd till sjukhus i ambulans. Personen skall vara lindrigt skadad. Just nu är det stopp i södergående riktning och man inväntar bärgare, sade Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen region Bergslagen vid 13-tiden.

Väg 767

11.41:
Här inträffade en trafikolycka med två bilar inblandade, tillfälligt stopp i trafiken enligt Trafikverket. Återigen full framkomlighet sedan klockan 13.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.