Valsedlar i Hallsberg runtflyttade och blandade – nu ökas säkerheten

Publicerad

I vallokalen i Hallsbergs bibliotek har det vid flera tillfällen upptäckts att blanka valsedlar blandats in bland partivalsedlarna, och att valsedlar bytt plats. Därför skärps nu säkerheten i vallokalen.

Vid flera tillfällen har det varit incidenter kring förtidsröstningen i vallokalen i Hallsbergs bibliotek. Blanka valsedlar har blandats bland partivalsedlar och någon har också bytt plats på valsedlar. Därför kommer nu bevakningen att skärpas i vallokalen.

– Det är klart att det är allvarligt om man inte kan hitta dom sedlar som man vill ha när man ska rösta, men alla sedlar har funnits på plats och incidenten har upptäckts snabbt.

Vi kollar regelbundet nu och ser till att allt är i sin ordning, och är det inte det så kommer det att korrigeras mycket snabbt, säger valnämndens ordförande Nicklas Nilsson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer