Foto: Johan Pisoni/SVT

Väpnat rån mot matbutik i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En matbutik i stadsdelen Haga i Örebro utsattes under julaftonseftermiddagen för ett väpnat rån, meddelar polisen.

– Vi söker en mörkklädd, maskerad man. Han har svarta träningsbyxor med vita ränder på sidorna, säger polisens vakthavande befäl.

Larmet kom till polisen strax före klockan 16. Enligt polisen ska rånet ha utförts med någon typ av pistolliknande föremål.

– Ingen person ska ha kommit till skada i samband med brottet så vitt jag vet, säger Tony Quiroga som är vakthavande befäl på polisen.

Kom över stöldgods

Rånaren kom över någon form av stöldgods, det är ännu inte konstaterat vad. Flera polispatruller deltar nu i insatsen och sökandet efter en misstänkt gärningsman.

– Vi har börjat med inledande utredningsåtgärder och ska bland annat gå igenom materialet från övervakningskamerorna, säger han.

Söker fler vittnen

Man säkrar även spår på och i området kring brottsplatsen.

– Vi vet inte om gärningsmannen försvann i bil, på cykel eller annat vis, säger Tony Quiroga.

Polisen har genomfört vittnesförhör men är fortfarande intresserad av att komma i kontakt med fler personer som kan ha gjort viktiga iakttagelser i samband med brottet.

Gott utredningsläge

Under juldagsmorgonen berättar polisen att man ännu inte gripit någon för brottet, men att man ser utredningläget som gott.

– Vi har en hel del spår att följa upp. Inte minst jobbar vi vidare med att granska materialet på övervakningskamerorna, säger Erik Hiding som är vakthavande befäl på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.