Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karin Nordén Persson från vårdförbundet hade svårt att ta till sig allt som presenterades.

Vårdförbundet om regionens sparbesked: ”För mycket att ta in”

Publicerad

Under fredagsmorgonen presenterade ledningen för vården i Region Örebro län de planer de har för att spara 414 miljoner kronor. SVT Nyheter pratade med fackliga företrädare efter dagens informationsmöte. Informationsmängden var stor och det var nästan svårt för berörda att veta vad de kände.

– Vi kommer att få del av innehållet som presenterades och då kommer vi kunna analysera det mer, säger Vårdförbundets skyddsombud Karin Nordén Persson.

Om hon har blivit orolig eller lugnare efter beskeden har hon inte kommit till lags med ännu. Att pengar ska sparas och att det ska gå snabbt är det som hon tar med sig från presentationen.

– Medlemmar och medarbetare är ju upptagna av arbete men jag kan tänka mig att telefonen ringa mycket i eftermiddag, säger hon.

Se klippet för att höra vad Karin Nordén Persson hade för tankar efter regionens presentation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.