Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tolv lag deltog i lördagens futsalturnering. Foto: SVT

Vårdpersonal i Örebro samlar in pengar till cancerforskning genom futsalturnering

Uppdaterad
Publicerad

Det är både ett sätt att träffas och en möjlighet att samla in pengar till forskning. För andra året i rad möts olika avdelningar på Universitetssjukhuset i Örebro i en futsalturnering.

– Idag lägger vi de här tråkiga sparkraven åt sidan och bara fokuserar på att ha kul, säger arrangören Denise Ljunggren, som jobbar som undersköterska på onkologen. 

Turneringen startade förra året, som en reaktion efter att människor inte kunde ses under pandemin. I år har det dragits ner på julgåvor och personalfester inom regionen och arrangören, Denise Ljunggren, tycker återigen att det måste finnas något roligt för personalen. Första året deltog tio olika lag och i år var tolv med. 

För att se matcherna fick faktiskt publiken betala en slant. Inkomsterna går sedan till forskning och stöd till barn med cancer. 

På ytan kanske det ser ut som bara ett roligt idrottsevent för de olika avdelningarna på Universitetssjukhuset. Vissa lag hade dock tränat i flera veckor inför turneringen medan andra inte hade tränat alls sedan förra årets cup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.