Kimmo Kirvesmäki, Frimis salonger, och Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet. Foto: SVT

Världsutställning om Marilyn Monroe får Sverigepremiär i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En utställning om Norma Jeane Baker, eller Marilyn Monroe som hon är mer känd som, kommer till Örebro i sommar. På utställningen ”The untold story” visas mer än 200 föremål.

Det är Örebrokompaniet och Frimis salonger som står bakom arrangemanget som kommer till Örebro 30 maj. Föremålen som visas upp kommer främst från Monroes privata egendom.

– Vi är otroligt stolta över att få en världsutställning hit till Örebro. Att den dessutom visas för första gången i Sverige känns extra roligt, säger Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet, i ett pressmeddelande.

Stor bredd av föremål

Fokus ligger på att visa upp vem den privata personen var, bakom Hollowoodkändisskapet, och föremålen består av kläder, accessoarer, vård- och skönhetsprodukter, rekvisita, personliga brev, dokumentklipp och fotografier.

Marilyn Monroe föddes i Los Angeles 1926 och dog i samma stad. Hon är främst känd som skådespelare, fotomodell och sångerska. Utställningen kommer att visas på Örebro konserthus till den 30 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.