Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anton Zander går på Rudbecksgymnasiet. Han är en av alla elever som drabbas när skolan tvingas att hålla stängt på grund av en vattenläcka som uppstod under torsdagsförmiddagen. Foto: Mikko Lindskog/SVT

Rudbecksgymnasiet stängt efter vattenläcka

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen har elever på Rudbecksgymnasiet skickats hem efter att en vattenläcka på Hedvigsgatan gjort att skolan saknar vatten, något som P4 Örebro var först att rapportera om.

Örebro kommun arbetar just nu aktivt för att försöka åtgärda vattenläckan som ska påverka även närboende till Rudbecksgymnasiet.

Nu har vattnet till ledningarna på skolan stängts av och gymnasiet kan därför inte hållas öppet idag.

Kommunen meddelar på sin hemsida att man hoppas kunna laga läckan under dagen eller kvällen. Två stycken tankar med vatten har även placerats vid Hedvigsgatan.

På grund av vattenläckan fick samtliga elever gå hem från skolan under torsdagsförmiddagen. Tidigare under dagen var det oklart när eleverna skulle få komma tillbaka till skolan. Nu meddelar Örebro kommun på sin hemsida att skolan räknar med att ha öppet som vanligt under fredagen.

I klippet kan du se eleven Anton Zander berätta hur vattenläckan påverkar honom och hans klasskamrater

Dessa områden berörs av läckan

Vattenläckan berör boende på Hedvigsgatan 4-10, Borgmästargatan 8b 10, 12 och Kungsgatan 35.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.