Foto: Christine Olsson / TT

Vattnet i Vretstorp drickbart igen

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagseftermiddagen meddelade Hallsbergs kommun att dricksvattnet i Vretstorp och Vibykrog kan drickas som vanligt igen. Men boende på Torngatan och Tallgatan i Vretstorp ska fortsätta koka sitt vatten.

Hallsbergs kommun har arbetat intensivt sedan i lördags för att spåra källan till de tarmbakterier som upptäcktes i dricksvattnet i Vretstorp med omnejd. På torsdagseftermiddagen meddelade kommunen, via sin hemsida, att bakterierna lokaliserats till en pumpanläggning som är kopplad till fastigheterna på Torngatan och Tallgatan. På dessa gator gäller alltså fortsatt kokningskrav.

Utrustning vid pumpanläggningen har bytts ut, men för att kommunen ska kunna häva kokningskravet måste tre vattenprover i rad vara godkända. Tidigast på onsdag den 29 januari kommer kommunen att ha de svaren.

Vattnet i övriga ledningar i Vretstorp och Vibykrog är fritt från bakterier och kan därmed drickas som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.