Ur de här containrarna stals verktygen. Stölden har orsakat stora problem på byggarbetsplatsen, där man under dagen snabbt har fått skaffa fram nya verktyg för att kunna arbeta. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Här stals dyra verktyg från byggföretag

Uppdaterad
Publicerad

Ett byggföretag upptäckte under morgonen att de haft inbrott. Verktyg för över hundratusen kronor saknas.

Under morgonen upptäckte ett byggföretag i Örebro att de haft inbrott.

Enligt polisen ska två containrar ha brutits upp och verktyg för över hundratusen kronor saknas.

Verktygsligan

Under morgonen finns det ännu ingen misstänkt för inbrottet.

– Vi gör en brottsplatsundersökning i vanlig ordning sen får vi se om vi får några spår och var de leder, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

”Det är ett stort problem”

Enligt polisen har liknande inbrott skett vid ett flertal tillfällen den senaste tiden. Sedan 1 juli i år fram tills den gångna helgen, har det varit runt 20-25 inbrott i containrar i Örebro län.

– Det här är en våg över hela Sverige. Det är ett stort problem, säger Anders Sjöberg, som är kommunikatör vid polisen i Örebro län.

Polisen misstänker att det är ligor som ligger bakom inbrotten i containrarna och att de verktyg som stjäls sedan säljs utomlands.  

– Många stölder ligger runt 100.000- 150.000 kronor i värde. Det är enorma värden det handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Verktygsligan

Mer i ämnet