”Vi fick stoppa produktionen under morgonen”

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som ett 20-tal aktivister kedjade fast sig på taket fick produktionen på slakteriet avbrytas i flera timmar.

– Jag fick ett samtal från en medarbetare att vi hade oinbjudna gäster här och då åkte jag dit på en gång, säger Mats Larsson.

Mats Larsson berättar vidare att all personal följde handlingsplanen som företaget har och att berörda till slakteriet kontaktades.

– Det blev ett produktionsstopp på tre till fyra timmar och det var inte bra för djuren som fick stå och vänta. Vi fick dessutom stoppa elva hästar som var på väg in till slakteriet och det är en förlust för oss, säger Mats Larsson, VD på Närkes slakteri.

De omkring 20 personerna kedjade fast sig på taket runt en ventilationstrumma så polisen fick klippa loss dem. Medan polisen plockade ner djurrättsaktivisterna en efter en så stod de anställda vid sidan om och tittade på.

– Jag kan förstå deras synpunkter på det här och vi lever i ett fritt land med demokrati. Men jag tycker det är dumt av dem att försöka påverka enskilda företagare. I så fall tycker jag att de ska gå den politiska vägen för att påverka, säger Mats Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.