Mats Andersson höll sig i karantän i sexton veckor innan han blev testad för covid 19.

”Man måste vara frisk och stark om man ska vara sjuk”

Uppdaterad
Publicerad

Mats Andersson i Garphyttan hade hosta och svår andnöd. Han var övertygad om att han drabbats av covid-19. Men det dröjde hela 16 veckor innan han blev testad.

– Man måste vara frisk och stark om man ska vara sjuk, säger hans sambo Lena Maria Brunhof. Det var en väldig strid att få Mats till sjukvården.

I dag har Mats testats fem gånger och Lena-Maria tre. Men ingen av dem har haft covid-19. Mats har fortfarande svåra besvär med hosta och andnöd, men läkarna vet inte vad det beror på.

Det har varit ett minst sagt annorlunda år. Coronapandemin har påverkat allt och alla på olika sätt, och har dominerat vår nyhetsbevakning det gångna året. Under vinjetten Ett ovanligt år har SVT Nyheter Örebro återvänt till några av de personer vi träffat för att be dem summera den turbulenta tid som gått.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ett ovanligt år

Mer i ämnet