Här låg busshållplatsen i Villingsberg. Nu finns bara rester kvar och bussarna blåser förbi på motorvägen. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Villingsberg får tillbaka busshållplatsen

Publicerad

När Trafikverket beslutade sig för att stänga busshållplatsen på grund av att den ansågs trafikfarlig agerade Karlskoga kommun för att få ha den kvar. Nu har Trafikverket bestämt att den kommer tillbaka och att den blir trafiksäker.

Inom två år kommer Villingsberg få tillbaka sin busshållsplats. Den togs bort för ungefär ett år sedan eftersom Länstrafiken ansåg att det var för farligt för bussarna att stanna där.

Trafikverket har äskat pengar för att nästa år kunna projektera ombyggnaden av de hållplatser som är i behov av förbättringar av trafiksäkerheten.  2017 hoppas man kunna komma igång med ombyggnaden av hållplatserna från Lekeberg till Immetorp.

Kommunen är villig att låna ut pengar till Trafikverket för att få busshållplatsen vid Villingsberg på plats redan under 2016. 

Villingsbergs skjutfältet förväntas expandera med ett tjugotal anställda och kommunen planerar att dra ut vatten och avlopp dit.  Planer finns på bostäder  längs Våtsjön och då går det att koppla på vatten och avloppsledningar till dessa fastigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.