Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Yusuf Junni, Ramzi Ahmed och Subeyr Yassin är mentorer och grundare av skolbryggan. Foto: Leonora Toplica/SVT

Vivallakillar startade läxhjälp – nu hör föräldrar av sig från andra förorter

Uppdaterad
Publicerad

De saknade själva läxhjälp i skolan. Därför startade de Skolbryggan, för att hjälpa andra barn och unga från socioekonomiskt utsatta områden.

– Många elever har ingen hemma som kan hjälpa till med läxorna, säger mentorn Subeyr Yassin.

Subeyr och kompisarna Yusuf Junni och Ramzi Ahmed hjälper inte bara barnen utan även deras föräldrar, som inte alltid har den kunskap som krävs för att hjälpa sina barn, konstaterar de.

– De kanske inte vet hur skolsystemet fungerar eller kanske jobbar obekväma tider och behöver hjälp med att strukturera och planera barnets skolgång, säger Subeyr.

Vad är skillnaden mellan er och andra företag som erbjuder läxhjälp?

– Ett ord, mentorskapet. Vi stöttar eleverna från start. Varje elev får en mentor som ser till att planera skolgången med eleven.

Alla har inte råd

Sedan trion startade Skolbryggan har även föräldrar i andra städer hört av sig och visat intresse. Men eftersom läxhjälpen kostar pengar så har inte alla föräldrar råd, konstaterar Subeyr Yassin:

– För många är tjänsten väldigt dyr, även om den är väldigt billig sett till marknaden. Det kostar lika mycket som barnens barnbidrag, därför har vi lagt till flera barnrabatter, för att fler ska ha råd.

I klippet ovan berättar Subeyr Yassin hur de kommer att tillmötesgå efterfrågan från andra föräldrar i andra förorter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer