Författaren Sten Lundberg och spelaren Samiullah Samuel berättar om boken. Foto: SVT

Vivallas världslag huvudpersoner i ny bok: ”Stort ögonblick”

Uppdaterad
Publicerad

Grabbarna i ” Värdslaget från Vivalla ” har blivit huvudpersoner i en ny bok. Det var författaren Sten Lundberg som fick upp ögonen för BK Ett Fyra.

– Det har varit jättekul att se barnens reaktioner, säger Lundberg.

Klubben från Vivalla bildades för några år sedan, men drömmen att få leda ett lag har tränaren Daud Awees haft sedan tio år tillbaka. Hans fokus sedan starten har handlat om att fostra spelare med rätt värderingar.

– Har man kärlek och respekt så tror jag att man har allt. Att respektera folk på fotbollsplanen och utanför är viktigt, säger Daud Awees när SVT Nyheter träffar honom.

Kärleken till fotboll förenar spelarna

Och kärleken till fotboll gick inte att ta miste på när SVT Nyheter besökte ett träningspass.

– Jag har älskat att spela fotboll sedan jag var liten och började spela med min pappa som femåring. Jag tyckte att jag var bra när jag började spela och jag har blivit ännu bättre sedan jag började spela i lag, säger Talal Zbeidi

– Jag gillar att spela fotboll eftersom jag vill bli fotbollsspelare. Min dröm är att spela i Chelsea , säger lagkompisen lyas Awees

Så fick författaren upp ögonen för laget

Sten Lundberg fick för en tid sedan upp ögonen för Vivallas världslag.

– Jag hittade gruppen på facebook och de hade lagt ut massa bilder och videos när de tränade och spelade. De förlorade matcher men de skrev mycket hur de lärde sig av förlusterna och all kärlek som var. Vi blev väldigt intresserade av det, säger han.

Enigt författaren har boken mottagits väl bland spelarna.

– Det är ett stort ögonblick för spelarna och det känns fantastiskt roligt. Det har varit jättekul att se reaktonerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.