Magnus Sjöberg, förvaltningschef på tillväxtförvaltningen i Lindesberg, menar att trycket på vuxenutbildningarna har varit högre än i normala fall. Foto: Marcus Titus/SVT

Hårdare tryck på vuxenutbildningar i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

Efter sommaren är det många som har börjat söka sig till vidare studier i hopp om att få fart på sin karriär. Det märks inte minst på vuxenutbildningarna i Lindesberg där det har blivit ett högt tryck jämfört med tidigare år.

På grund av det ökade trycket har vuxenutbildningarna på lärcentrumet Masugnen fått anpassas så att Folkhälsomyndighetens rekommendationer och råd kan följas.

– Det har blivit folksamlingar som vi inte är vana vid, och i år blev det tydligt att vi inte kan ha de här grupperna stå och vänta, säger Magnus Sjöberg, förvaltningschef på tillväxtförvaltningen i Lindesberg.

Viktigt yrke lockar

Till hösten har bland annat platserna till utbildningar inom omvårdnad fyllts.

– Det finns ett stort intresse hos vuxna att utbilda sig till undersköterskor vilket är extra roligt, för där finns det ett stort behov, säger Magnus Sjöberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.