Wilma Gyllander från Örebro gav restaurangbranschen en chans och ångrar sig inte idag. Foto: SVT

Wilma kastades in i hetluften direkt: ”Var bara att köra”

Uppdaterad
Publicerad

I en bransch som skriker efter personal har många krögare fått ta in personal utan erfarenhet från restaurangbranschen. En som tog chansen var Wilma Gyllander, 19, som tidigare jobbat inom handeln.

– Det var bara att ta beställningar direkt, berättar hon.

Sensommaren har inneburit ett ovanligt högt tryck för många restauranger som kämpat hårt för att hitta personal. Eftersom många lämnat branschen och gått vidare till andra jobb eller studier har det varit stor omsättning på personal.

Och när restriktionerna lättat har personer som Wilma Gyllander från Örebro tagit chansen och testat på branschen – något hon inte ångrar idag.

Men startsträckan var dock obefintlig och pressen stor att leverera direkt. Hör mer i klippet.

Wilma Gyllander berättar om hur det varit att hoppa in i en bransch som varit krisdrabbad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.