Foto: SVT

Opera på Skäret – en internationell kompott

Publicerad

Giuseppe Verdis Otello blir den elfte operauppsättningen på Skäret sedan starten. Premiären är den 26 juli och för första gången har man anlitat en utländsk regissör.

En norsk, en italiensk och en slovakisk solist dirigeras av en italienare och operan regisseras av en engelsman. Årets Opera på Skäret blir en internationell kompott, precis som grundaren Sten Niclasson ville.

– Det har varit vår önskan hela tiden, att få in internationella världsmusiker, säger han.

Uppsättningen blir den fjärde Verdioperan på Skäret. Tidigare har Aida, Rigoletto och La Traviata satts upp, men Otello är enligt regissören William Relton det främsta bland italienska verk. Han ser även fram emot att få göra operan i det gamla sågverket i Kopparberg.

– Akustiken är väldigt varm och klar där. Det är som att befinna sig inuti en fiol, eftersom allt är i trä, vilket är den perfekta miljön för god akustik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer