Foto: TT

Klart: Ericsson hyllas på Örebro slott

Uppdaterad
Publicerad

Söndagens hyllning i hemstaden Kumla blev inställd. I stället kommer Marcus Ericsson till Örebro slott på onsdag – inbjuden av landshövdingen Rose-Marie Frebran.

Sveriges nye Formel 1-stjärna Marcus Ericsson är hemma i Sverige. Tanken var att han i söndags skulle hyllas i Kumla, men i sista stund tvingades Ericsson ställa in.

Men hyllningar, det blir det.

Formel 1

För nu står det klart att Marcus Ericsson kommer gästa Örebro slott och landshövdingen Rose-Marie Frebran på onsdag. Förutom huvudpersonen själv är hans bröder Pontus och Hampus också inbjudna. Även Kumlas kommunstyrelseordförande Katarina Hansson kommer närvara.

– Örebro län är bäst i landet på motorsport. Marcus Ericssons F1-kontrakt är pricken över i:et. Det är det finaste man kan ha i denna sport. Internationellt är det stort, mycket stort. En lunch på Slottet är ett tack och lycka till från hela vårt län, säger landshövding Rose-Marie Frebran.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet