Blixtvisit i Örebro när Ericsson hyllades

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen firades Örebros nya Formel 1-stjärna Marcus Ericsson på Örebro slott. Landshövdingen Rose-Marie Frebran hade bjudit in Ericsson och hans bröder på lunch.

Landshövdingen och kommunstyrelsens ordförande i Kumla, Katarina Hansson visade sin uppskattning och hyllade Marcus Ericsson som nu för en stolt motortraition i Örebro län vidare.

Det är bråda dagar för Ericsson. Besöket i Örebro var rena blixtvisiten, och efter lunchen på slottet blev det färd tillbaka till Stockholm. I morgon torsdag flyger han sedan till Italien, där förberedelserna inför F1-säsongen fortsätter med bland annat fystester.

Formel 1

– Det är mycket jobb med min fysik, men även med teamet för att förbereda på alla plan. Det är mer än bara körningen. Hjälpa teamet med bilen och själv vara i fysiskt topptrim, säger Ericsson till Tvärsnytt.

Den 16 mars är det F1-premiär i Melbourne, Australien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet