Foto: TT

Problem för toppstallen – men ljusare för Ericsson

Uppdaterad
Publicerad

Många av toppstallen har haft problem med sina bilar under testkörningarna inför helgens Formel 1-premiär i Melbourne. Men för Kumlasonen Marcus Ericsson och hans Caterham har det sett ljusare ut inför hans F1-debut.

Kumlaföraren Marcus Ericsson och de övriga förarna slipar just nu på de sista förberedelserna inför helgens Formel 1-premiär i Melbourne, Asutralien. Och testkörningarna inför har bjudit på en del oväntade händelser.

Ericssons Caterham-stall har varit det bästa av de som använder Renaults nya drivlina. Men för toppstall som Red Bull och Lotus har förberedelserna innehållit stora problem med bilarna.

Formel 1

Caterham kommer till exempel till Melbourne med dubbelt så många testvarv som världsmästarstallet Red Bull.

Marcus Ericsson är förvånad.

– När vi körde den sista testdagen i Bahrain så var jag förvånad över vilka problem de stora stallen hade. Det gjorde mig också stolt över vad vi åstadkommit. Jag menar, vi har inte alls samma resurser som ett team som Red Bull, och ändå har vi kört mer, säger Marcus Ericsson till Expressen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet