Här hyllas ÖSK-hjältarna

Uppdaterad
Publicerad

Tvärsnytt på plats när Örebro kommun och landshövdingen hyllade laget.

Under onsdagskvällen hyllades ÖSK-spelarna av både kommun och landshövdingen för sin bedrift att ta sig tillbaka till allsvenskan.

– Det är jättestort och stödet vi fått från kommunen och fansen i Örebro, vi hade aldrig klarat det utan dem, säger Ahmed Yasin, och understryket att det är inte det lättaste att ta sig tillbaka till Allsvenskan på det första försöket.

ÖSK fotboll

– Psykiskt tar det verkligen på en, men vi var starka redan i januari och pratade ihop oss. Det kändes bra hela vägen och vi avgjorde i Ljungskile men vi kanske borde gjort det tidigare.

Höll tal

Just bedriften var något som kommunalrådet Lena Baastad tryckte i sitt tal när hon tog emot ledare och spelare tillsammans med Lennart Bondesson på rådhuset.

– Det är en fantastisk bedrift av ÖSK och det finns all anledning att hylla, gratulera och tacka, säger Lena Baastad.

Festen fortsätter

Efter mottagningen av kommunen fortsatte hyllningarna på Örebro slott där landshövdning Rose-Marie Frebran tog emot. Efter det väntade en middag på restaurangen på Behrn arena.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖSK fotboll

Mer i ämnet