Våldsamma scener utspelade sig under långfredagens upplopp i Sveaparken i Örebro. Foto: Leonora Toplica /SVT

Ytterligare åtal väckta efter händelserna i Sveaparken

Publicerad

På torsdagen väcktes ytterligare åtal vid Örebro tingsrätt mot fyra personer som misstänks för att ha varit inblandade i våldsamheterna i Sveaparken i Örebro i våras. Det är det nionde åtalet som väcks i Örebro tingsrätt.

Den yngsta av männen, som är 18-årsåldern, misstänks för att ha kastat flera stenar mot polisen, forcerat kravallstaket samt genom rop och gester varit pådrivande i folksamlingen.

En man i 20-årsåldern ska enligt åtalet kastat flera stenar mot polisen, forcerat kravallstaket, gjort åverkan på en polisbuss, klättrat upp på taket på en polisbuss samt genom rop och gester varit pådrivande i folksamlingen.

En man i 25-årsåldern ska ha kastat sten mot polisen och forcerat kravallstaket.

Den fjärde mannen, även han i 25-årsåldern misstänks ha kastat flera stenar mot poliser och polisbussar, kastat föremål i pågående bränder och släpat en gren framför en parkeringsinfart.

Samtliga skall ha varit maskerade vid tillfället och åtalas misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.