Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elva barn till sjukhus efter att ha ätit upphittat ”regnbågsgodis” Foto: Tina Enström/SVT

Elva barn till sjukhus efter att ha ätit upphittat ”regnbågsgodis”

Uppdaterad
Publicerad

Elva elever från Vidingsjöskolan i Linköping fick under torsdagsförmiddagen föras till sjukhus efter att de ätit något som de själva beskrivit som godis som hittats utomhus i anslutning till skolan.

– Det ska ha sett ut som godis och något som barnen själva beskrivit som regnbågsgodis. Jag vet inte om det varit inlindat i papper eller hur detta har sett ut, säger Jonny Gustavsson, presstalesperson vid polisen.

Det var strax efter klockan tio på förmiddagen som det ska ha skett. Eleverna som går i årskurs fyra och sex ska ha förts till sjukhus, någon av dem ska ha mått illa och någon av dem ska ha haft ont i magen, uppger polisen. Vilket Corren var först med att berätta

– De ska vara i skapligt skick, säger Jonny Gustavsson.

Misstänker cannabisgodis

Rektorn på skolan, Sabina Colic säger till SVT Nyheter Öst att det finns misstankar om att det handlar om cannabisgodis.

– De första proverna påvisade inget, men man har tagit både blodprov och urinprov och alla prover är inte analyserade så man kan inte med säkerhet säga det. Man vet ju inte hur mycket barnen har fått i sig, säger hon.

Hon berättar också att barnen själva tog kontakt med personal på skolan när de började må dåligt.

– Barnen kom själva och talade om att de hade hittat godis och hade testat det. Vi misstänkte att det var något som inte stämde med det här fortsätter hon.

Fått åka hem

Enligt rektorn på skolan har alla barn fått åka hem från sjukhuset och mår bra nu.

Polisen har nu upprättat en anmälan om misshandel och de ska analysera det som barnen ätit av. Polisen är också vid platsen för att undersöka om de kan hitta mer av det barnen ätit.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elva barn till sjukhus efter att ha ätit upphittat ”regnbågsgodis” Foto: Fredrik Ahl/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.