”Många ringer”, säger Conny Bohlin i klippet där han berättar om vad man gjort för att corona-anpassa tävlingen. Foto: SVT

2 300 förare deltar i coronasäkrad enduroklassiker

Uppdaterad
Publicerad

På fredag och lördag går endurotävlingen Gotland Grand National av stapeln. Att tävlingen arrangeras med över 2000 deltagare trots coronapandemin har väckt intresse hos andra arrangörer.

Många idrottsevenemang har ställts in på grund av risken för coronasmitta. Men efter att ha fört samtal och diskussioner med smittskyddsläkare, polis och Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet – Svemo, så beslutade arrangören Nordic sport & event att genomföra Gotland grand national.

Väcker intresse

Tävlingen körs utan publik och arrangören ska säkerställa att distans hålls mellan deltagarna och att man undviker täta köer, till exempel vid incheckning och besiktning. Alla deltagare måste också lämna tävlingsområdet när de kört färdigt.

Gotland

Att ett så stort arrangemang genomförs under rådande corona-pandemi har fått andra arrangörer att höra av sig till GGN-ledningen.

Hör mer om detta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet