Foto: arkitektskiss/Lundbergs

40-årigt varuhus ska moderniseras

Uppdaterad
Publicerad

Linden Köpcentrum har sedan 1977 haft en central roll för handeln i Norrköpings stadskärna. Nu ska Fastighets AB L E Lundberg satsa 100 miljoner kronor på att renovera och modernisera fastigheten.

– Vi ser positivt på utvecklingen av Norrköpings citykärna där efterfrågan för bostäder, kontor och handelsytor ökar. Med den positiva trenden känns den här satsningen på en galleria i citykärnan helt rätt. Vi har sett det tidigare i Stockholm, Göteborg och Malmö, men utvecklingen av regionstädernas cityhandel har inte varit lika offensiv, säger Christian Claesson, regionchef Öst och affärsområdeschef Handel på Lundbergs, i ett uttalande.

Renoveringen ska ske i två etapper, där den första delen ska stå klar till julhandeln i år. Hela projektet ska vara klart under 2018.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.