• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Kryckor, spädbarn och elit. Se bilderna från Finspångskogen och följ 8-åriga Lycka Loewinski från Norrköping i hennes allra första orienteringslopp. Foto: SVT

8-åriga Lycka sprang sitt första orienteringslopp

Uppdaterad
Publicerad

Orienteringstävlingen O-ringens andra dag i Finspångsskogarna blev en inspirationskälla för 400 nya orienterare. 8-åriga Lycka Loewinski från Norrköping gav sig idag ut i sin allra första orienteringsbana i O-ringens orienteringsskola. – Det var lite svårt, men roligt och jag vill träna på det.

Det var en tuff bana i dag i skogarna runt Finspång. En del tog ut sig till bristningsgränsen, andra tog det betydligt lugnare. Och så fanns det de som aldrig orienterat men som i dag gick i skola för att lära sig.

”Det var jobbigt”

De nya orienterarna fick, efter avslutad lektion, betala en startavgift och sedan ge sig ut på en två kilometer lång sträcka med tio kontroller. När vi mötte 8-åriga Lycka Loewinski från Norrköping vid den sista kontrollen hade hon god fart på benen tillsammans med sin pappa.

O-Ringen 2019

– Jag tror jag vill fortsätta med orientering men det var jobbigt, sa hon.

400 personer

Under två dagar har runt 400 personer gått i tävlingens orienteringsskola vid O-ringen i Finspång. Många är barn men det finns också en hel del vuxna.

En av dem var Lyckas pappa Fredrik Hammar.

– Jag blev inspirerad och sticker nog ut nu på en egen runda. På måndag ringer jag till orienteringsklubben Tjalve i Norrköping och anmäler oss, säger han med ett skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

O-Ringen 2019

Mer i ämnet