Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se polisens bilder från husrannsakan i lägenheten på Smedjegatan i Norrköping. Foto: Polisens förundersökning

43-åring döms – hot mot Dumpen avslöjade stort knarklager

Uppdaterad
Publicerad

En 43-årig man döms av Norrköpings tingsrätt till sju års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott efter ett uppmärksammat tillslag på Smedjegatan den 1 november förra året.

Polisen larmades om 43-åringen efter att han skickat ett hot till pedofiljägarna på sajten Dumpen som hade konfronterat honom. När polisen gjorde husrannsakan i mannens lägenhet hittades en stor mängd narkotika – drygt 77 kilo cannabis, 6,5 kilo amfetamin och lite mer än ett kilo kokain – och en pistol, samt ammunition.

43-åringen erkände inför domstolen att han haft som uppgift ta hand om knarklagret, men att han blivit tvingad till detta av för honom okända personer. Det handlade om en nödsituation och att han därför borde frias för brottet, menade 43-åringen. Han medgav dock innehavet av pistolen som hittades i lägenheten.

Men tingsrätten skriver i domen:

”Hans berättelse är sådan att den på grund av sin vaghet undandrar sig all kontroll. Med hänsyn till dessa omständigheter anser tingsrätten att hans nödinvändning är så pass löst grundad att den kan lämnas utan avseende.”

43-åringen har inte tidigare åtalats för någon allvarligare brottslighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.