70-tal gäster magsjuka – hotell i Åtvidaberg tvingades stänga

Uppdaterad
Publicerad

Hittills har ett 70-tal personer blivit magsjuka efter att ha besökt hotellet Villa Baro i Åtvidaberg. Något som Corren först rapporterade om. Vad som låg bakom de plötsliga sjukdomsfallen var till en början oklart men nu står det klart att det troligen rörde sig om norovirus, ett virus som orsakar vinterkräksjuka.

Det var en privatperson som hörde av sig då denne mådde dåligt efter att ha besökt hotellet helgen 19-20 november. Besökarna hade drabbats av diarré och kräkningar. Även personal ska ha drabbats. Kommunens miljönämnd valde att stänga hotellet i måndags då ett 50- tal insjuknat.

Hotellets platschef, Ebba Adelswärd, har sagt till tidningen att de inte misstänkte att smittan härstammar från maten då några av de drabbade inte ätit något på platsen, utan bara besökt lokalerna.

Med facit i hand så visade det sig att hotellets platschef, Ebba Adelswärd hade rätt. Provsvar visar nämligen att sjukdomsfallen beror på det mycket smittsamma noroviruset som orsakar vinterkräcksjuka.

Nu när orsaken bakom smittspridningen är klarlagd så väljer kommunen att häva stängningen, rapporterar Corren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Åtvidaberg

Mer i ämnet