Adnan Chuk Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Adnan Chuk: ”Det här är en kärleksförklaring”

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping Doplhins tränare Adnan Chuk har kommit överens med klubben och skrivit på för ytterligare fem år. Chuk ledde Dolphins till SM-guld i år.

Hur känns det?

– Det känns fantastiskt! Efter att ha pratat igenom det här med familjen och klubben och landade i det här känns det verkligen inspirerande och att vi har en spännande resa framför oss.

Det verkar ha varit tuffa förhandlingar kring din fortsättning?

– Nej, det skulle jag inte vilja säga. Vi har satt oss ner och satt upp en plan och nu är vi framme. Nu är vi överens om vad vi vill göra och hur vi vill göra det och så är det bara att köra.

Vad är det ni vill göra?

– Framförallt vill vi behålla våra toppositioner. Försvara guldet till att börja med. Samtidigt måste vi föryngra laget lite grann. Och så vill vi ut i Europa och spela i Champions League-kvalet och se hur långt vi räcker där.

Femårskontrakt, är inte det väldigt ovanligt?

– Det är väldigt ovanligt. Det är en tuff bransch där det byts tränare ganska frekvent. Det här är en kärleksförklaring, från både min och klubbens sida. Det känns fantastiskt att få förtroendet i fem år till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.