Foto: TT

AF lägger ner 100 kontor

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen (AF) lägger ner 100 kontor när myndigheten reformeras, uppger generaldirektören Mikael Sjöberg på DN debatt.

Han skriver att förmedlingskontoren ”inte alltid är den självklara platsen för att möta de sökande och arbetsgivarna”. Därför ska man jobba mer flexibelt och mobilt, och möta människor till exempel över nätet.

Inga medarbetare ska sägas upp till följd av nedläggningen av kontoren.

Ger kritiker rätt

Arbetsförmedlingen (AF) har fått kritik från många håll för att den fungerar dåligt. Generaldirektör Mikael Sjöberg har sedan han tillträdde i februari fört en dialog med både medarbetare, arbetsgivare och arbetssökande för att få en bild av myndighetens brister och vad som behöver göras.

– Det är ingen slump att vi har ett lågt förtroende. Vi har inte hängt med i en normal utvecklingstakt, vi har ålderdomliga arbetssätt, vi har ålderdomliga rutiner och ålderdomliga IT-system. Så en hel del av kritiken är befogad, och många medarbetare har samma uppfattning som våra kunder och vår omvärld, säger han.

– Det här har skapat en väldig frustration bland våra medarbetare, man är inte frustrerad över att vi får kritik utan man är faktiskt frustrerad över att saker och ting inte har utvecklats på ett bra sätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer