Martin Siggesjö, ordförande i Åtvidabergs FF. Foto: arkiv: SVT/Privat

ÅFF tvingas motvilligt spela kvalmatch

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det handlar om en kvalmatch för att ta ett kliv uppåt i seriesystemet är det inte med glädje Åtvidabergs FF reser till Göteborg för att möta Västra Frölunda ikväll. Många spelare är sjuka och laget tvingas spela med otränade och oerfarna spelare.

– Vi har fem spelare som har testat positivt för covid-19. Vi har tre spelare som har testat positivt för antikroppar och två spelare som har oklara besked gällande antikroppar. Vissa har bara kunnat träna lätt efter att ha haft covid-19. Dessutom har vi inte kunnat testa alla, eftersom det inte går här i Östergötland, säger ÅFF:s ordförande Martin Siggesjö, till SVT Nyheter Öst.

Matchen skulle spelats 14 november men har flyttats fram flera gånger och landade till slut på idag, torsdag. Både ÅFF och motståndarna har skrivit till Svenska Fotbollförbundet och försökt få matchen ytterligare uppskjuten, men fått avslag.

Åtvidaberg

– Motiveringarna är att det blir problem med tävlingschemat och att de medicinska skälen inte är tillräckliga. Både vi och Frölunda är dock överens om att matchen inte borde spelas. Vi har sagt att kvalet borde läggas ner och att båda lagen borde flyttas upp. Vi har överklagat förbundets beslut till Riksidrottsnämnden.

Hör mer om den kvalfyllda kvalmatchen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet