Åklagaren Britt-Louise Viklund: ”Det är en väldigt omfattande utredning” Foto: SVT

Åklagaren: ”Det är en väldigt omfattande utredning”

Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagare Britt-Louise Viklund om det omfattande målet, där en 24-årig man står åtalad misstänkt för dråp i elva fall.

Under tiden 5 oktober – 27 november 2017 ska den åtalade 24-åringen drivit en affärsverksamhet och via nätet ha sålt ett fentanylliknande preparat – cyklopropylfentanyl – som anses ha orsakat elva mäns död. Preparatet var då ännu inte narkotikaklassat, vilket kammaråklagare Britt-Louise Viklund menar har liten betydelse.

– Det tror jag inte, man kan ju också säga att det blev senare narkotikaklassat, vilket visar farligheten, säger Britt-Louise Viklund.

Motala

Går det att prata om straffskalor?

– Jag har nog inte bestämt mig än, men blir han dömd för dråp så är det väldigt höga straff vi pratar om. De här personerna som dömdes i Stockholm dömdes inte för dråp utan för det lindrigare brottet, grovt vållande till annans död. De dömdes ju till fleråriga fängelsestraff, säger Britt-Louise Viklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet