Bombskyddet var under söndagen på plats och studerade föremålet. Foto: Ulf Wigh

Åklagaren efter bombfyndet i Norrköping: ”Jobbar med flera uppslag”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen arbetar med flera uppslag efter att man hittat en skarp sprängladdning utanför en adress i Norrköping under söndagen – det berättar åklagaren för SVT Nyheter Öst.

Polisen utreder brottet som försök till mord, grovt försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Ännu är ingen person gripen och åklagare Ellen Gyberg Ek vill inte svara på om någon i nuläget är misstänkt för händelsen.

– Polisen har flera uppslag som vi jobbar efter. Men vi är i ett tidigt skede i utredningen så vi får se vad som kommer fram, säger hon.

Skarp sprängladdning

Det var strax efter midnatt som polisen larmades till bostadsområdet Pryssgården i Norrköping efter att inringare hittat ett misstänksamt föremål utomhus – ett föremål som sedan bedömdes vara en skarp sprängladdning.

– Utredningen fortsätter med förhör och teknisk undervisning. Utredningen bedrivs brett och vi följer upp alla spår. Men vi är i ett tidigt och intensivt skede, säger Ellen Gyberg Ek.

Åklagaren vill inte uttala sig om eventuell koppling till organiserad brottslighet eller varför sprängladdningen placerades där den gjorde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nationella bombskyddet var på plats i Pryssgården. Foto: Wighsnews

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.