Åsa Bergqvist, enhetschef på Transportstyrelsen. Foto: TT/Transportstyrelsen

Allt fler blir av med körkortet på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

På Gotland återkallades 216 körkort under 2019, vilket är en ökning med 10,2 procent, visar siffror från Transportstyrelsen.

Förarna blir av med sina körkort främst på grund av rattfylleri och drograttfylleri. Under 2019 återkallades 56 körkort av den anledningen jämfört med 2018, då samma siffra var 37.

Likaså på riksnivå är rattfylleri eller drograttfylleri en av de vanligaste orsakerna till att förare blir av med sina körkort.

– Vi ser ett ökat inflöde av ärenden från polisen vilket förklarar ökningen av antalet återkallelser. Fler förare fastnar i kontrollerna, säger Åsa Bergqvist, enhetschef på Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Medan återkallelserna ökar på riksnivå och på Gotland, minskar de i Östergötland. Under 2018 återkallades 1 503 körkort i Östergötland under 2019 återkallades 1 494 körkort, vilket är en minskning med 0,6 procent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer