Stort gemensamt vardagsrum, bioduk och stor balkong ingår i de nya all-inclusive-lägenheterna för studenter. Foto: SVT

Allt serverat när studenterna får all-inclusive

Uppdaterad
Publicerad

Boende, möblering, mat, tvätt, städning och en biosalong. När Studentbostäder i Linköping nu presenterar sitt nya koncept för studentboende, i experimentstadsdelen Vallastaden, så ingår i stort sett allt.

Studenterna kan ägna studierna all uppmärksamhet, för det mesta är ordnat när landets första all-inclusive för studerande startar.

– Det här är gjort för den som vill bo enkelt och som värdesätter att betala lite mer för att få ett enkelt boende, säger Thomas Lilja, affärsområdeschef på Studentbostäder.

Tänkt för en person

All-inclusive på sin semester är det många som vill ha, men att också ha bekvämligheten i sitt studentboende är något helt nytt i Sverige. Den boende kan välja mellan rum på 14 eller 20 kvadratmeter.

Studentrummet är 3,40 meter i takhöjd och har loftsäng. Foto: SVT

– Rummet på 14 kvadratmeter, med badrum inräknat, är tänkt för en person. Här får studenten plats med det nödvändigaste inklusive en studieplats och för att utnyttja utrymmet maximalt så har rummet 3,40 meter i takhöjd och då ryms en loftsäng uppe under taket, säger Thomas Lilja.

Städning, tvätt och matkasse

Studentbostäders nya begrepp i Linköping är Vallavåningen, 15 rum i varje våning och istället för en korridor utanför så har det blivit 200 kvadratmeter kök, matsal, sällskapsrum, och ett riktigt stort vardagsrum för alla på våningen. Även bioduk och stor balkong ingår, och det marknadsförs som all-inclusive.

– All-inclusive för oss innebär att när du flyttar in så har vi möblerat ditt rum. Vi har också möblerat upp alla gemensamma ytor. Det finns bestick, det finns tallrikar och glas och du kan välja till städning av rummet, tvätt och matkasse, säger Thomas Lilja.

Thomas Lilja är affärsområdeschef på Studentbostäder i Linköping. Foto: SVT

– För ett rum på 14 kvadratmeter inklusive alla de gemensamma ytorna på 200 kvadratmeter så betalar studenten 4895 kronor i månaden, säger Thomas Lilja.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer