Två personbilar frontalkrockade i en allvarlig trafikolycka. Båda bilarna kommer att tas i beslag. Foto: Ulf Wigh

Två personer i 85-årsåldern döda efter frontalkrock på Arkösundsvägen

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig trafikolycka skedde på väg 209 i höjd med Ljunga. Två personer som färdades i samma bil omkom efter att två bilar frontalkrockade.

Olyckan på Arkösundsvägen inträffade klockan 16.45 på onsdagen. Två personer, en man och en kvinna, omkom i olyckan. Anhöriga är underrättade.

En tredje person fördes till sjukhus. Det är oklart vilka skador det rör sig om, men personen var vaken och talbar. Den personen är delgiven misstanke om vårdslöshet i trafik.

– Sammantaget är detta en allvarlig olycka. Kollisionen var kraftig och trafiken på platsen är kraftigt påverkad, sa polisens presstalesperson Johnny Gustavsson efter olyckan.

Båda bilarna ska tas i beslag efter beslut av jourhavande förundersökningsledare. Polisen utreder händelsen som grov vårdslöshet i trafik.

Polisen har även samlat in vittnesuppgifter på olycksplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.