Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olyckan inträffade i närheten av Mantorp park. Foto: Jeppe Gustafsson

Polisanställd svårt skadad efter olycka utanför Mantorp

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig trafikolycka inträffade på länsväg 206 utanför Mantorp vid lunchtid på onsdagen. Två personer fördes till sjukhus och enligt polisen är en av de skadade polisanställd, vilket Corren var först med att berätta.

Olyckan inträffade strax innan klockan 13:00 på onsdagen och vägen stängdes av helt i båda riktningarna.

Enligt polisen handlade det om en kraftig kollision och tre personer drabbades. Två av dem fördes till sjukhus, varav en svårt skadad är en polisanställd som var i tjänst. Polismannen färdades i ett icke målat polisfordon tillsammans med en kollega.

Mjölby

Föraren av den andra bilen är gripen och anhållen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada.

Anhöriga till den skadade polisen är underättade.

Opererades akut

Enligt en bulletin från Region Östergötland fördes två män till Universitetssjukhuset i Linköping. Den ene var fysiskt oskadd och har skickats hem. Den andre hade livshotande skador. Han opererades akut och tillståndet bedöms som kritiskt.

Enligt en bulletin från Region Östergötland på torsdagseftermiddagen vårdas nu den skadade polisanställde på intensivvårdsavdelning.

Polisen uppgav under onsdagskvällen att avspärrningarna är borttagna och vägen åter öppen. Eventuella spår ska analyseras och förhör med vittnen och inblandade ska hållas. Platsen har dokumenterats med hjälp av både drönare och helikopter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet