Arkivbild. Foto: SVT

Almedalsbiblioteket i Visby öppnar imorgon

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha varit stängt sedan 19 december öppnar Almedalsbiblioteket åter i morgon. Servicen kommer dock att vara begränsad.

Besökare får låna och lämna böcker, men inte använda biblioteket som mötesplats, skriver Region Gotland i ett pressmeddelande.

– Vi öppnar åter Almedalsbiblioteket i Visby men med begränsad service; besökare är varmt välkomna att låna och lämna böcker men måste sedan gå. Vi är i dessa tider ingen mötesplats och i dagsläget erbjuder vi inte utskriftsservice, datorbokning, mikrofilmsläsare, svenska dagstidningar, tidningar och  tidskrifter, säger Heléne Linder, chef för Almedalsbiblioteket, i pressmeddelandet.

Antalet besökare kommer dock att begränsas. Från och med i morgon öppnar också Slite och Roma bibliotek upp meröppet igen. Övriga bibliotek erbjuder endast utlämning av bokpåsar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet