Anna Thörn, kommundirektör Norrköping. Foto: Claudio Bresciani/TT och Norrköpings kommun.

”Älska Norrköping” – kommunen vill mobilisera goda krafter för en tryggare stad

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommun vill förstärka ”de goda krafterna” i en tid av ökade klyftor och oro i samhället. I ett pressmeddelande beskriver kommunen hur den tillsammans med civilsamhället och polisen ska samarbeta under parollen ”Älska Norrköping” för att öka tryggheten.

– Vi väljer att inte peka ut någon enskild, negativ händelse som anledning till detta, men påskupploppen kan ses som ett skäl till kraftsamlingen, säger kommundirektör Anna Thörn, till SVT Nyheter Öst.

Hon fortsätter:

– Det handlar om motståndskraft. Att fylla stadsrummet med det vi vill se mer av.

Det handlar bland annat om: Att flytta Kunskapens hus till Hageby samt Portalen till Navestad under helgen. Att föra samtal med de unga om yttrandefrihet, polisens roll och demokrati.

Dessutom planeras två á tre fritidsgårdar centralt hålla öppet på söndag. Kommunen vill också samarbeta med religiösa samfunden med det gemensamma budskapet om tolerans och lugn.

Riksdagens talman, Andreas Norlén, ska också besöka Norrköpings stadsbibliotek. Åtskilliga andra punkter återfinns bland evenemangen och insatserna, de går att läsa om på kommunens sajt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet