Foto: svt

Andelen behöriga lärare ökar i Åtvidaberg

Uppdaterad
Publicerad

Trots rådande lärarbrist i landet har andelen behöriga lärare ökat i Åtvidabergs kommun det senaste året, skriver kommunen på sin sajt. I årskurs 7-9 är ökningen som störst, där har 90 procent av lärarna behörighet.

– Generellt ser det bra ut med behöriga lärare till hösten, säger barn och utbildningschef Hans Grimsell i en kommentar på sajten.

Behörigheten för grundskolan i Åtvidaberg visar en ökning från i genomsnitt 76 procent till 80,5 procent. I årskurs 7- 9 har behörigheten ökat från 80,9 procent till 90,7 procent. Behörigheten på gymnasiet har ökat från 76,4 till 80,8 procent.

”Rekrytering tar längre tid”

Dock känner kommunen av den rådande lärarbristen.

– Framför allt tar rekryteringen längre tid och ibland misslyckas vi rekrytera så att vi får tänka om och planera på annat sätt, säger Hans Grimsell i en kommentar på kommunens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.