Anne och Thomas får Ostlänken i Loddby utanför Norrköping Foto: SVT

Anne och Thomas får Ostlänken in på knuten – men tror inte att den blir av

Uppdaterad
Publicerad

Sedan den 25 november förra året fram till den 5 januari i år har allmänheten och markägare haft möjlighet att säga sitt om Ostlänken i så kallade samråd med Trafikverket. Och många har tyckt till i frågan.

Det har kommit in ett 50-tal förslag och åsikter från allmänheten och 14 remisser från myndigheter och organisationer. Det finns också ett tvivel om att Ostlänken verkligen kommer att byggas. 

”Handlar framförallt om buller”

– Samrådssynpunkterna har framför allt handlat om buller. Dels av tågtrafiken, men också under byggtiden i och med att vi kommer att ha en del krossanläggningar och ganska mycket transporter av massor, säger Axel Werner projektledare på Trafikverket.

Några som varit med och tyckt till om Ostlänken är Anne och Thomas Eriksson som bor i Loddby strax utanför Norrköping. Hör dem i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.