Ännu en skottlossning vid förskola i Skäggetorp

Uppdaterad
Publicerad

Personal upptäckte på måndagseftermiddagen kulhål i en förrådsbyggnad tillhörande en förskola i stadsdelen Skäggetorp i Linköping, vilket P4 Östergötland var först med att berätta om.

Det är andra gången som skott träffat förskolan. I julhelgen upptäcktes flera skotthål där kulorna gått genom fönstren på förskolan.

– Vi har haft tekniker på plats som bekräftar att det rör sig om kulhål, säger lokalpolisområdeschef Ann-Christine Rehnström till P4.

– Kulhålen upptäcktes på sena eftermiddagen av personalen som påkallade polis som fanns i området, säger Helen Petersson, avdelningschef för Linköpings kommunala förskolor till SVT.

Linköping

Vet ni något om när skottlossningen kan ha skett?

– Nej, ingen har sett de här tidigare, men det behöver inte innebära att det hänt nyligen. Det får polisens tekniska utredning visa, säger Helen Petersson.

Vårdnadshavarna har informerats om vad som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet