Foto: SVT / John Senewiratne

Ung tjej våldtagen i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En tjej i tonåren ska ha blivit utsatt för våldtäkt när hon klev av en buss på torsdagskvällen.

Våldtäkten ska ha utförts av en helt okänd man när hon klev av buss 11 från Resecentrum till Johannelund.

– Med hänsyn till flickan har vi i nuläget valt att vara restriktiva både om hennes ålder och exakt var hon klev av bussen, säger polisens presstalesansvarige, Tommy Thorngren till SVT Nyheter Öst.

Polisen har hållit flera förhör, men söker flera vittnen som kan ha sett något eller har åkt med bussen med avgång 21.35 från Resecentrum.

–Det är intressant för oss att få en klarare bild av bussfärden, oavsett om man sett något man tycker känns viktigt eller inte. Så har man varit på den här bussen vid den här avgångstiden så vill vi gärna att man kontaktar polisen, säger Tommy Thorngren, pressansvarig region Öst

Det är den andra våldtäkten på kort tid i Linköping. På torsdagen anhölls en man i 50-årsåldern misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i 20-årsåldern i en bostad i Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.