Det gör att han kommer att tävla om VM-titeln i cvåren 2023.
I en allt hårdare konkurrens lyckades ”ringräven” Zeki Hanouch med erfarenhet och kreativitet ta hem två titlar. Förutom svensk mästare fick han också priset för ”Årets bästa dessertpizza”, en kompositon av ostar, skivade päron, pistagekräm och valnötter.
När det på tävlingsdagen blev känt vem som blivit årets pizzabagare, tog degen, tomatsåsen och en rad andra ingredienser slut på Trattoria Gabriel i Norrköping.
– Tidigare var det mycket turister tack vare att jag ligger högt upp i Googlesökningen, men nu börjar även Norrköpingsborna hitta hit, skrattar Zeki Hanouch.
Se i videon vad som gör Zeki Hanouch till svensk mästare. Där lagar han också en variant av den vinnande pizzan.
I SM-tävlingen får de tävlande inte ha med egna ingredienser och känner inte heller till vad som ska användas. När starten går uppenbaras de sju ingredienser de har att välja mellan och de måste använda minst två av dem till sin pizza. Eventuella kryddor ska plockas ut, komponeras, lagas till och gräddas – allt inom 15 minuter.