– Jag hoppas de ser att domen är tydlig. Att de ser att det inte finns någon mening med att överklaga, säger Ylva Nykvist, chefjurist på Arla, som nu hoppas att tvisten fått sitt slut. Foto: SVT/TT

Arla: ”Vi är glada att det är över nu”

Uppdaterad
Publicerad

Den långa och infekterade tvisten mellan Arla och Glada bonden avgjordes idag i Linköpings tingsrätt. Arla hade rätt och ska nu få tillbaka de inventarier som stått i Boxholm sedan 2020.

– Till att börja med så tycker vi att det är tråkigt att den här frågan ens behövde avgöras i domstol. Vi vill ju bara ha våra saker, vi hade gärna sett en smidigare och snabbare lösning men vi är förstås glada nu när rätten har sagt sitt och att frågan är avgjord och att vi äntligen kan få tillbaka vår utrustning, säger Ylva Nykvist, chefjurist på Arla.

Ylva Nykvist medger att affären hade kunnat gjorts tydligare från start men att det från Arlas sida alltid sett sig ha rätt, vilket nu även tingsrätten dömer dem ha.

Nu ser de fram emot att få tillbaka sina inventarier och lägga den här historien åt sidan.

– Vi är nöjda att det har löst sig. Vi hade förstås hoppats att det aldrig hade gått såhär långt. Vi är glada att det är över nu, Ylva Nykvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.