Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sanna Detlefsen beskriva den nya gruppen som söker stöd i klippet. Foto: Donya Darvishi Gaziani/SVT

Nya grupper söker sig till Stadsmissionen

Publicerad

På Stadsmissionen i Linköping ser man i dag en ny grupp av människor som söker stöd. Det är personer som har jobb och som tidigare klarat sig på marginaler men där pengarna nu inte räcker till längre.

– Nu när matpriserna höjs fixar man inte sin privatekonomi längre och då är det väldigt vanligt att man kommer till oss, säger Sanna Detlefsen, direktor på Stadsmissionen.

I Östergötland har Stadsmissionen räknat ut att de personer som kommer för att söka stöd har ökat med 25 procent sedan november 2022. Det handlar främst om nya grupper av personer där ekonomin nästintill gått ihop, men där det i dag blivit för svårt, menar Sanna Detlefsen.

– Man hamnar i situationer där man måste välja mellan att ha kvar sina barn inom fritidsaktiviteter eller köpa mat. Fullständigt horribla val som människor i Sverige inte ska behöva stå inför, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet